Bietenpestopasta #jang!

Oh boy! Easy peasy en zo lekker! Absoluut gejat, maar komt dat zien gaat dat proeven. (check zeker die website voor meer heerlijkheden!)

Bieten pesto pasta. 

Nodig:

– 2/3 grote rode bieten
– 2 teentjes knoflook
– 60 gram pistache nootjes
– 1/4 cup olijfolie ( zo ongeveer 50 gram)
– 60 gram parmezaanse kaas
– sap van een halve citroen
– zout

Pasta naar keuze

– Kook de bieten net zo lang tot je ze makkelijk kunt peelen (+- 40 minuutjes) of neem genoegen met voorgekookte bieten uit een zakje en verwarm ze kort nog even tot ze goed warm zijn. (jaja, valsspelen mag gewoon). (vindikwel)
– kook de pasta gaar (ik gebruikte voor mijzelf een courgette die ik in sliertjes in olijfolie wat aanbakte)
– ontdop 50 gr pistache nootjes (ofkoopzedoploosopdemarkt)
– voeg in een keukenmachine 50 gr kaas, 50 gr pistache nootjes, het sap van de citroen, de geperste knoflook, snuf zout, olijfolie en de bietjes  (ALLES DUS :P) en press play 😉

GIet de pasta af of beleg een bord met de courgette en meng met de rode bieten pesto. Garneer met wat losse pistache nootjes en de resterende kaas.
Ik bakte er een lekker stukje Groene Weg vlees bij (gevuld met rucola en parmezaanse kaas 😉 oh how matching!) en smulde later op de avond nog van een (spelt) broodje met bietpesto…. JANG! =). Ook echt heerlijk als een dip of op een toastje dus!

biet pesto pasta 2 BIET PESTO PASTA

Uh nee, de foto doet geen eer aan de smaak. Iets met slecht licht en eten NUUUU! ;-).

Plaats een reactie