Bloemkoolrijst :-) #curry

Jullie weten dat ik fan ben van bloemkool. Ik maak er pap van. Ik voeg een champignon saus (onderaan!) toe OF ik maak er bloemkoolrijst van. Heel erg handig als je eigenlijk niet aan de quinoa of rijst (carbs) wil en TOCH curry of een rijstgerecht wilt eten.

Simpeler kan het niet:

Pak 1/4 bloemkool, snij dit in kleine roosjes, doe het in een hakkertje (of keukenmachine)
voeg een handje pijnboompitten toe
en een paar snufjes zeezout
hakken tot rijstformaat en…
KLAAR! =)

Ja. Je eet het dus rauw. Er zijn wat mensen die aangeven kool juist goed te koken i.p.v. kort, stomen of helemaal rauw i.v.m. last van darmpjes of maag, maar ik heb hier zelf echt helemaal nooit last van. Weet je nou dat jij wel gevoelig bent voor kool? Dan eerst even koken kan ook :-).

bloemkoolrijst

Toch net echt? 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s