Bewuste keuzes; zaterdagsefijnheid <3.

Zaterdag gingen vriendlief en ik een dag naar Amsterdam. Veel mensen vragen zich dan af… zou ze dan ook zo gezond eten? Zou ze dan ook dingen afslaan? Zou ze zelfs dan bewuste keuzes maken?

Uhu. Jup! Ik maak keuzes bewust. Maar deze zijn niet altijd gezond :-). Zo ging ik goed voorbereid op pad en ik begon mijn dag groen:

20140921-173651-63411728.jpgWat is dat toch dat je tijdens treinreizen altijd zin hebt in iets? Zou dat het oude schoolreisje snoepzak mee idee zijn? Haha. Ik had gelukkig mijn nootjes en appel mee. De rest van de reizigers deden het met NS dropjes! De NS bestaat 175 jaar en deelt daarom uit. Of ze nou honger hadden of niet. Of ze anders niets of meer hadden gepakt; de volledige coupé scheurde het zakje open en genoot van het treindrop. En hoewel ik mijne zonder enige spijt afstond aan meneer, vond ik het een leuke actie. De hele dag kwamen alle treinen op tijd en zelfs de toiletten waren vrij schoon te noemen. Mag ook wel eens gezegd, dank NS.

In Amsterdam liepen we wat af (active restday?!) en na enige omzwervingen tussen wat herenkleding belandden we al gauw in de nike store. ” Iets in mij zegt me dat we vandaag niet echt veel kleding kopen”. Hahahaha. Ik ben echt heel erg blij met nieuwe kleding, maar het liefst had ik een personal shopper met meer fashioneye dan ik. Ik moet gewoon alles aantrekken, overnieuw, combineren met dit. Dat. En nog eens aan. Dan pas weet ik of ik iets leuk vind of niet. Vermoeiend.

Met sportkleren heb ik dat dan weer niet ^^.

MOEWHAHAHA.

Oke. genoeg gelopen. VOER! Boven de Bijenkorf heb je misschien geen gracht uitzicht maar OEI wat kan je daar lekker eten. Vriendlief ging voor een aziatische wok.. noodles groente en spices voor hem. Ik schepte een (grote) salade bowl vol…. echt vanalles! Komkommer, tomaat, olijfjes, tonijn salade, boontjes garnaaltjes en avocado, couscous, sla, zonnebloempitten en nog meer olijven. Ja hoor ja! GENIETEN! Een flinke soya cappuccino er bij (‘ u mag de rest van de melk ook wel mevrouw..’) en we konden er weer tegen aan.
20140921-173656-63416808.jpg

(en nee de foto doet geen recht aan de smaak… mmmmjam!!)

Uiteindelijk slenterden we door de leukste straatjes en genoten van zon (en biertjes) op het terras.
Toen we toch beiden gekocht hadden waar we voor kwamen (hup, even splitsen snel snel bam) natuurlijk weer tijd voor een hapje!

Ik zou het zelf niet kiezen. Ik zou het restaurant zelf niet binnenwandelen, maar ” HIER MOETEN WE HEEN LOES”. Oke. Ik volg ;-). En vertrouw. Meneer komt vaker dan ik en zijn verhalen hierover wilde ik nou zelf wel eens meemaken.
Uiensoep en spareribs bij cafe de Klos. Doen we. ;-).

Nooit bestelde ik zelf spareribs als hoofdmaaltijd.. af en toe een ribje et tapas vind ik heerlijk, maar de hoeveelheid weerhield me eerder altijd wat. Maar first things first: uiensoep! Flinke laag kaas er over. Flink gekruid. Ook dit at ik (serieus!) nog nooit eerder. Vond het heerlijk, maar toch zal ik bij een soeppie vooraf toch eerder voor tomaat of mosterd of pompoen gaan (my favourites). NOU! de spanning werd opgebouwd met ENORME porties ribs die voorbij kwamen. Gelukkig bleken dat mixed plates en kon ik mijn portie op. Niet goed op. Niet met nog gaatjes over. Maaaar ik at ze allemaal. Hahahaha. Hierbij een rauwkost, waarvan ik gevraagd had de dressing weg te laten. Ja, bewuste keuzes heb je ze weer! Zo een kleine moeite en ZO een fijner eten, althans dat vind ik natuurlijk. Zompige worteltjes en blaadjes sla staan me tegen en laat ik dan ook meestal staan. Toch hou ik van groente dus HOP vraag maar op! =). Ik heb nog nooit gemerkt dat mensen in restaurants gek opkeken bij een dergelijke vraag. Iets met klant is koning. Koninging in dit geval.

De ribs dipte ik niet in de bijgeleverde sauzen, maar mijn vingers likte ik er wel bij af. JAM!

20140921-173653-63413202.jpg  20140921-173654-63414619.jpg

Niet gauw zal ik weer zo’n homp vlees bestellen, wantuh.. tsja.. et is wel heel veel vleeessss. Maar echt heerlijk was het wel! (en let them muscles grow je weet!) Een sprintje naar de trein mocht niet baten (hoezo missen wij altijd de trein!), maar hielp wel de boel te zakken. Zwarte koffie in de trein terug als toetje. Mijn rode wijn bij het avondeten had ik jullie nog even vergeten te melden (de goede kijkers onder ons wisten het al), maar om deze èn de koffie te ‘compenseren’ dronk ik nog een halve liter water ook (en inderdaad; daaaaarom kon ik bevestigen dat die toiletten schoon waren, die gebruik ik alleen bij noodzaak ;-)).

Een heeeeeerlijke dag. Met heerlijk eten. Maar natuurlijk bovenal heerlijk gezelschap. Wat een fijne man is hij.
Plus: fijne zon. Gelukkigheid.

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s