Zenuwen? Nee hoor :-). #tbt

Vorige week was ik best zenuwachtig voor m’n run van komende zondag. 21,2 kilometer. Nooit rende ik zo ver. Nooit schreef ik me in voor een ‘wedstrijd’ met alleen het doel mezelf te laten zien dat ik het kan. Om af te strepen. Een bucketlist misschien. Mijn try before you die lijst staat niet perse vol met spannende dingen, niet zoals de meeste mensen die in hun borstzakje verstopt hebben. Bovendien bevind ik me tussen mensen die het percentage adrenaline in mijn leven wel verhogen.

Laten zien dat ik het kan. Nee. Weten dat ik het kan :-). Doelen stellen, doelen halen. Op één of andere manier ben ik er verzot op.

Maar hoe zenuwachtig ik vorige week was, hoe ik het vandaag zie zitten. M’n laatste run ginggoed, het weer lijkt prima (niet te warm, wolkjes en als ik geluk heb vallen er nog wat druppen uit ook), enkel wandelpartijtjes op het programma (rust okeeee maar stijf worden kan ook niet he!) en bovenal: stress is slecht voor je weerstand.

Hahaha. Om mij heen zijn er behoorlijk wat mensen aan het snotteren, hoesten, proesten, in bed aan het blijven, of toch komen werken en keelsnoepjes gaan als warme broodjes…
En ja hoor! Ook ik voel m’n keel en mijn neus loopt. Dus wat doe ik om een snotterrun te voorkomen?:

– geen stress, no stress at allll 🙂 (en deze staat inderdaad met stip op nummer één)
– hoge dosis vitamine C
– thee van gember, kurkuma en peper (grappig hoe snel je een nieuwe favoriet hebt!)
– zuurkool ontbijtjes
– proberen echttt voldoende te slapen (sorry mensen als ik nog gezelligheidsfestijn afzeg…)
– een lekkere dikke sjaal om
– wel de deur van mijn werkbalkon open 🙂 (frisse lucht! Very important! Als je je maar niet koud kleedt)
– lachen… Jahaaaa.. Lachen geneest. Hoe grappig je dat ook mag vinden (helpt dan weer ;-)); lachen ontspant. Een ontspannen lichaam herstelt zichzelf. Dus we beginnen en we eindigen met.. no stress :-).

Dus lachen om de zon, lachen om mooie muziek, lachen om gesproken whatsapp berichtjes, lachen om de katjes, lachen om video’s, lachen om cabaret, lachen omdat het geluid van mijn Mac het weer doet (oh boy! Schaterlachen!!!:-D), lachen om niet in de coupe maar in het tussenstuk gaan zitten, lachen om maar een halve dag, lachen omdat ik lachen mag.

En. Omdat ik volgende week een halve marathon rijker ben ^^.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s