Simpel diner #kalkoen #paksoy #champignon #sesam

20140818-204148-74508191.jpg

 

Heel simpel, maar toch even anders dan ik de afgelopen weken at. En dat is fijn. Fases met dezelfde gerechten zijn lekker en lekker makkelijk, maar iets anders breekt zo lekker de week. Ofzo. In ieder geval:
nodig:
+-300 gr kalkoen filet
1 paksoy
half bakje kastanje champignons
2 winterpenen
1/4 courgette
2 handjes spinazie
sesam zaadjes
sap van 1/2 limoen
gember
zout
1 theelepel arrow root (optioneel, anders bindmiddel kan ook)

HOW TO:

Snij de kalkoen filet in kleine stukjes en bak deze in kokosolie, (zee)zout en gember bijna gaar
voeg sesamzaadjes toe en roer lekker om
als de kalkoen gaar lijk voeg de champignons in schijfjes toe
zijn deze wat aangebakken voeg dan de andere groente toe en roer goed om
uit de paksoy en spinazie komt nu vocht, voeg daar het limoensap bij en het bindmiddel
roer dit goed door en zie dat het een soort sausje vormt

In totaal staat dit zo ongeveer een kwartiertje op het vuur. Ik gebruikte een wok op hoog vuur. Ondertussen kookte ik zilvervlies rijst, serveer apart van elkaar zodat de 1 het lekker door elkaar roeren kan en de ander bv. alleen het groente kalkoen prutje eet :-). Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s