Tips Sardinië #Alghero: Kings #Cagliari: Cucina.eat

Het is alweer anderhalve week geleden dat we er ons laatste Italiaanse avondmaal genoten. En wat voor een maal.
Italië staat natuurlijk bekend om het voortreffelijke eten en onze vakantie genoten wij dan ook behoorlijk van hap naar hap. We hebben talloze lekkere restaurantjes bezocht maar twee sprongen er deze vakantie uit:

Alghero:
Een prachtige oude stad met leuke straatjes, een haven die leeft, adembenemende zonsondergangen, gezellige restaurantjes, fijne stranden (alhoewel de stranden in omgeving zeker mooier zijn!), de typische touristendingen zijn niet overheersend (denk aan: mannen met rozen, chinese knipperlampjes, CD’s, panfluiten of acrobatiek), een boulevard die in de ochtend uitnodigt tot rennen door de vele actieve mensen, en in de avond tot slenteren of voor de kids: trampoline of kermisvertier, daarnaast zijn er nog wat shopmogelijkheden en restaurantjes in overvloed. En nu weet jij welke je kiezen moet:KINGS.
Prachtige locatie, eigen gitarist (uh ja, natuurlijk ziet hij graag wat in zijn pet, maar echt mooi is het wel! Bovendien is hij de enige hier en dringt hij zich niet op) en overheerlijk eten. Verse ingrediënten, grote porties en vriendelijk personeel. Wij aten er de allerlekkerste tonijnsteak OOIT. Zo mals dat als je er een mes in laat vallen, deze er als vanzelf doorheen snijdt. Van buiten crunchy met sesam/pistiche en van binnen zacht als boter. Rode paprika + rode ui in een ricotta cream on the side.

Verder aten we hier ook belachelijk lekkere ravioli (met ricotta, spinazie, zwarte peper en kaas), in de oven gebakken zeebrasem met salade en pecorino kaas, carpaccio, heerlijk bereid varkensvlees….

IMG_8235 IMG_8201 IMG_8202  IMG_8224 IMG_8230

en…….

IMG_8221

Het lekkerste toetje ooit. Een mousse van ricotta kaas, italiaanse grappa (een Italiaanse drank dat gemaakt wordt van wat overblijft van de druivenpulp na de bereiding van wijn) honing, koffie poeder en chocolade vlokken on top……..
(wij droomden over een menu bestaande uit een mousse voor een mousse als main en een (of 4?) mousse na….)

Het was zo lekker dat we met stoute schoenen naar het recept vroegen èn kregen. Ik heb nog niet de lef gevonden om het te proberen, want zo lekker wordt het nooit.

Dan.

Cagliari:
Een grote stad met voor elk wat wils. Grote winkelketens, kleinere boetiekjes, bed&breakfasts, grote hotels, een haven, goede busverbindingen, het lekkerste ijs (met enorme porties! =D), uitzichten, steile weggetjes, parken, een crossfitbox met leuke kundige trainers, bezienswaardigheden, excursies en.. Cucina.

Erg leuk café/restaurant waar van binnen alles klopt: het gehele interieur is op elkaar afgestemd wat een erg fijne sfeer ademt. Boekenkasten vol boeken, keukenmachines, meel, biertjes, wijnen en van alles wat te koop. In het midden werkt de chef aan een open keuken en de wijze waarop hij het eten bereid is de helft van het succes. Alles gebeurt heel precies, met volledige aandacht wordt elk ingrediënt toegevoegd en je ziet dat alles heel schoon netjes gebeurt. De chef werkt geconcentreerd en prepareert simpele prachtgerechten heel puur en en met liefde. Geen gekke ingewikkelde dingen, maar een smaaksensatie. Een tintelende tong. Heerlijke wijn. En; goedkoop. A MUST GO TO when you’re around.

IMG_8022 IMG_8024 IMG_8025

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s