Prei gehakt ovenschotel

Niet de lasten. Wel de lusten.

Of eigenlijk; het duurt niet zo lang als een ‘normale’ ovenschotel, het is wel net zo lekker.

Verwarm een oven voor op 200 graden.

1. kook 2 zoete aardappels gaar, giet het water af en voeg wat kokosmelk + wat zeezout toe. Deksel op de pan en lekker laten staan.

2. rul +-350 gram gehakt bijna gaar
voeg 2 teentjes knoflook toe
3 eetlepels gedroogde rozemarijn
theelepel (keltisch)zeezout
paar molendraaitjes peper

3. voeg hierbij de in kleine ringen gesneden prei (+- 350 gram)
+ in blokjes gesneden courgette (+- 3/4e)
+ 6 champnignonnetjes in stukkies
schep dit even om en om en doof het vuur (of draai je gas uit ;-))

4. stamp de aardappels tot een zachte puree
5. vet een ovenschaal in + schep het gehakt + groente mengsel hier in
6. hak met een mes of hakmolentje een hand hazelnoten grof
7. klop een eitje los met de gehakt noten.
8. schep de puree over de gehakt/groente
9. smeer het ei/noten mengsel hier over uit
10. laat het in 13 minuutjes een lekker knapperig korstje worden.

20140623-193935-70775210.jpg20140623-193935-70775987.jpg
voor & na

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s