Dans recovery :-) #liefde #zondagfijnheid + lamsvlees kikkererwt abrikoos (JAM!)

 

20140601-211420-76460121.jpg

 

Wat een fijne leuke lieve gezellige inspirerende blije zorgzame heerlijke mensen heb ik om me heen. Wat een fijne prezomer beleef ik en wat een fijne zomer to come.

Feestjes!

De zusjes en ik willen graag een weekendje weg. Naar vlieland. Back to basic, tent, pannenkoeken op 1 pitje, strandzandoveral, dat soort. Het lukt niet! hahaha, we hebben allen te veel leuke dingen gepland. Bij mij gaat t alsvolgt.. 3 dagen Pinkpop (bijna yeah yeah yeah!),  3 daagjes Gent,  3 dagen Praag, 1 ultieme dag Tomorrowland (+camping!),  3 WEEK zomervakantie, met als aflsuiter.. Mysteryland. hahaha! WOEI!  (oh en, een halve marathon ;-))

Afgelopen zaterdag dansten we t af met Dance Experience XL in ons eigen fijne Groningen :-). In de zon!!! 🙂 niets fijners: 

 

20140601-211420-76460394.jpg20140601-211424-76464258.jpg

 

20140601-213209-77529065.jpg20140601-213208-77528291.jpg

 

  20140601-211423-76463487.jpg

20140601-211427-76467598.jpg   20140601-213209-77529847.jpg    

20140601-211420-76460842.jpg   20140601-213211-77531564.jpg

20140601-211422-76462681.jpg   20140601-211421-76461824.jpg  

 

20140601-211425-76465913.jpg   20140601-213212-77532288.jpg

 

 

     20140601-211419-76459240.jpg 20140601-211418-76458971.jpg

Ennuh; de day after… ietwat brakkig en stiekem toch wat gaar ;-). Gestart met grootmoeders recept tegen een kater; rauwe zuurkool. En die kat hielp minstens net zo goed. <3.  Een heleboelzininzoet vandaag (iets met wijn? :P) opgelost met wat gedroogde vijgen, abrikozen en pruimen ^^. MJAM! Alvast gehaald voor het diner en we pikten er van te voren wat mee. Zeg maar ;-). Zelfs nog wat buitenlucht genoten, een cappuccino buiten en wat blijheid on the side.

Voor mn liefsties probeerde ik eens wat nieuws. Geïnspireerd op het vlees dat hij haalde bij de bio slager zocht ik wat rond op internet. Wat is nou lekker met lamsvlees? Jaaaa, rozemarijn jam jam! Maar zo maak ik het al vaker. Iets nieuws! Iets uitprobeerserigs? YES! found it. ik pakte van 6 verschillende recepten wat en gooide er nog een tikkeltje van mij door. Toen smulden we van dit:

20140601-211417-76457305.jpg

 

 

400 gr lamsvlees
250 gr kikkererwten (1 potje)
250 gr abrikozen
200 gr pruimen en vijgen (samen)
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 theelepel kaneel
1theelepel gember
vocht van de kikkererwten
500 ml water
1 eetlepel groentebouillon
1/2 theelepel koriander
mespuntje saffraan, in 50 ml heet water opgelost
paar draaitjes met de pepermolen
3 snufjes keltisch zeezout
400 gr sperziebonen

HOW TO

bak het lamsvlees in stukjes gesneden bruin in wat roomboter of kokosolie in een hapjes pan
haal het vlees uit de pan en zet het even apart
voeg in de pan de fijn gesneden ui en laat deze op laag vuur een paar minuten zacht worden
voeg daarna de abrikozen, pruimen, vijgen (in stukjes gesneden) samen met de gember, kaneel, de oplossing van saffraan en zout en peper toe*
giet de kikkererwten af en vang het vocht op, voeg dit vocht toe in de pan + 500ml water en een eetlepel groente (of kippen/lams)bouillon
doe een deksel op de pan en laat dit op laag vuur 45 minuten lekker sudderen, ondertussen af en toe even roeren
voeg dan de kikkererwten toe + de koriander.
even proeven en wat peper en zout extra naar smaak bijvoegen, laat nog 10/15 minuten door stomen
kook ondertussen de sperziebonen gehalveerd in wat water beetgaar.

* Voeg voor de grotere eters (of op een minder luie dag ;-)) hier ook wat zoete aardappel in stukjes toe

Ook zonder brakken errug smakelijk ;-).

 

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s