Gewokte groene asperges met sesamzaad

20140424-153741.jpg

Nee, helaas Eer jij mag et niet. Maar de rest beveel ik het aan! Heel simpel en snel!

Nu gaat het me vooral om het broccoli asperge sesam aspect, maar voor de hele maaltijd:

How to –>
Meng 300 gram rundergehakt met en gesnipperde ui, een teentje knoflook (geperst of klein gesneden) 1 ei en 2 eetlepel kokosmeel + zout, peper en kruiden naar smaak. Draai hier kleine balletjes van (= sneller klaar dan een paar grote, maar 2 grote dikke burgers zijn ook echt heeeeerlijk!!). Laat een pan heet worden, met wat kokosolie (uit t rundegehakt zelf komt al vet, maar voor balletjes voeg ik toch altijd nog iets kokosolie toe) Daarnaa doe ik een half kopje koud water er bij (ja, je keuken staat blauw, maar je balletjes worden niet droog maar wel lekker krokant aangebakken ^^). Nu is het de kunst de balletjes lang genoeg op 1 kant te laten liggen zodat ze niet uitelkaar vallen bij het draaien :). Ik zeg; 10 minuten op middelmatig vuur en dan draaien :-).

Schil de zoete bataat en snij deze in schijfjes. Kook deze ongeveer 5 minuutjes, zodat deze wat zacht wordt. Zet ze daarna op laag vuur in een kokenpan met wat kokosolie en lekker wat (zee)zout. In totaal bak je deze aardappeltjes ongeveer 15 minuten (of tot de rest gaar is ;-)) De laatste minuut voeg ik kaneel toe, dit bat gauw aan dus anders moet je zo lang blijven husselen en draaien ;-).

Kook ondertussen een broccoli ongeveer 5 minuutjes beetgaar en snij de groene asperges in stukjes van ongeveer 2 cm. Doe deze stukjes met wat kokosolie in de wok en roerbak ze een paar minuutjes kort. Voeg sesam zaadjes toe en wat peper. Doe hierna de broccoli roosjes er bij en op hoog vuur even kort alles roerbakken. Dan hupp, je bord op! Het is nog wel wat knapperig, maar het moet niet zo n rauwe smaak hebben (de asperges). Het is belangrijk dat je de asperges even goed bekijkt voor je ze wokt. sommige zijn wat harder (of dikker!) dan de rest, snij deze dan even in kleinere stukjes.

Nou je snapt em; combineer de boel op je bord en smullen maar!!

 

En hier een witte asperge variant:
schil de asperges en snij de onderkant er af (koop je de asperges een dag van te voren laat ze dan in een natte theedoek in de koelkast liggen!), met t kopje net boven het water zo ongever 12 minuten koken in water met een beetje zout en wat kokos olie (hmmm romiggg).
Ik bakte er zalm bij: zalm op een aluminiumfolietje; aan beide kanten wat gesmolten kokosolie, zout, dille topjes en een kneepje citroen. Dichtvouwen en in de gril in ongeveer 10 minuten gaar laten worden.
Voor de saus gebruikte ik kokosmelk, kokosmeel + wat arrow root :-). Daar deed ik een gekookt eitje door.  JAM!

 

 

20140424-153753.jpgEn

 

 

En als extraatje krijgen jullie mn favoriete lunch van de week;

spinazie, bleekselderij, komkommer, tomaat, avocado, omega mix (pompoenpitten, zonnebloempitten lijnzaad en nog zo wat!) en 1 blikje tonijn op water :-). mmmmm.

20140424-153819.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s