Run baby run! (&sta stil)

collage rennen Ameland

Hoe fijn kan het zijn. Zonnestralen door afgelaten weilanden. Zonder pauze (screw dat gemiddelde per kilometer) fluwelen neuzen aaien en iets met wijze les ;

“Hij oefent op stilstaan. Stilstaan is één van de belangrijkste dingen voor een paard. En één van de moeilijkste. Voor mensen trouwens ook. Soms is het goed om gewoon eens te oefenen op stilstaan. Stil zijn. ”

Hoewel ik met rennen zo min mogelijk stil sta ;-), doet dat het wel met me. Waarom is het op ameland toch zo fijn? Hoezo heb je hier na één uur al het gevoel dat je een week op vakantie bent geweest?

Je staat stil.

Je hoeft niets. Er zijn geen verwachtingen. Er zijn ook weinig ontsnappingsmogelijkheden. De bowlingbaan hebben we al jaren niet meer bezocht (Mark wint toch) en ook een zwembad bekoort ons niet. Je vermaakt je zelf met de tijd. (of met raadsels)

Een boek mee. Boe – ken mee. Gesloten ogen in de zon. Nog maar een rondje. Een aai over zijn bol. En al zou je iets willen, het kan niet. Geen spul op te ruimen, geen was te draaien, geen keuken schoon, geen verslag toch maar vast af. Vaak hebben we het thuis te druk. Ook wanneer we niets doen. Tijdens het tv kijken gaan onze koppies door en vinden we dat we eigenlijk dit of dat. Gauw nog even zus. Snel nog even zo.

Ameland leert me keer op keer hoe belangrijk het is om niks te doen. Maar dan wel echt niks. Zonder ondertiteling. Iedereen heeft wel zoiets fijns. Misschien ervaar jij het al als je een boek leest. Of een kop thee drinkt op je kleine 1 bij 1 balkon. Misschien heb ook jij er wind voor nodig, of een zoute smaak in je mond. Probeer deze week eens te ontdekken wat jou echt stil maakt. Helemaal uit. Wees je bewust van wat je doet en wat het met je doet. Heb je het nodig om dagelijks even alle ruis te verzachten? Alleen al 10x adem tellen helpt. Of heb je genoeg aan een uurtje sport? Een avond thee (wijn) met liefdes in gesprek? Door er voor te zorgen dat je soms even helemaal uit staat, kom je terug bij alle puurheid. En heb je meer dan zin straks (morgen al?) VOL te gaan. Drukte zonder drukte.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s