Ovenschotel

foto

 

 

Nodig;
200 gr bio kip
2 wortelen
1 witte peen
1/5 courgette
1 prei in kleine stukjes gesneden
1 ui in kleine stukjes
1 zoete aardappel
1 ei
handje hazelnoten, fijn gehakt
1 teen knoflook, geperst of gesneden
halve venkel bol (had ik toevallig nog in mijn koelkast..)
rozemarijn, tijm, oregano, zout, peper

Oven voorverwarm op 175 graden

How to

schil de zoete aardappel en kook deze in water voor ongeveer 10 minuutjes. Giet het af en doe de bataat terug in de pan met een deksel er op.
Snij de kip in stukjes en bak deze in kokosolie
voeg knoflook en uitje toe
daarbij de groenten en andere kruiden, als de kip aan de buitenkant mooi verkleurd is
Terwijl dit mixje op laag vuur pruttelt en de smaak er in trekt, maak je van de bataat een puree. Klein beetje kokosolie en melk erbij en prakken maar, omdat het met de deksel op de pan heeft gestaan is het nog door gegaard en als het goed is kost dit prakken echt totaal geen moeite).
In een bakje klop je het ei los en voeg daar de gehakte hazelnoten toe. Ik was iets te enthousiast met de on knop van mijn keukenmachine, dus ik had bijna meel 😉 maar er mogen best brokjes nog inzitten! Geeft een extra krokant korstje.
In een ovenschaal doe je eerst het groenten/kip mengsel, daar over de puree en daar over smeer je het ei mengsel uit. Doe dit in een voorverwarmde over, 175 graden +- 20 minuutjes. Kijk af en toe even hoe de korst er voor staat. Als het goed is, zijn de groenten en kip bijna gaar als je ze in de ovenschaal doet. Dus het gaat met name om de korst, is deze lekker bruin en knapperig….. Bon appetit! 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s