Bobotie zonder pakje nie!

 

20140404-201122.jpg

 

Mensen! Mijn nieuwste ontdekking. Mn nieuwe fase. 😉

BOBOTIE fase.

Ooit was ik in Zuid-Afrika.. mijmer mijmer zwijmel zwijmel.
Big 5, walvissen, ghetto’s, Mandela, wijnproeverijen, braai, kaasbakkies, gitaar, zomersewinter, rooibosthee, groepsdynamiek, gardenroute, blije kinderkoppies, pinguïns, nog veel meer ÉN.. bobotie! 🙂

Thuis maakte ik het nog wel eens. Uit zo’n pakje weet je wel.

……

DUS! Eigen e nummer vrije suikervrije variant! 🙂

Voor 3 personen;

400 gr boontjes
300 gr rundergehakt (lam lijkt me ook lekker!)
2 uien
2 eieren
2 granny smith appels
2 flinke handen rozijnen
quinoa voor 3 personen
1 grote teen knoflook
2 el kerrie
1,5 eetlepel kurkuma
ruim zout en peper
2 laurierblaadjes
100 Ml rijste kook room (of creme fraiche)
2 el water

HOW TO –>

dop de boontjes en kook ze kort (ongeveer 8 minuutjes)
ondertussen snij je de ui en knoflook in kleine stukjes (knoflook persen kan ook)
rul het gehakt in een wok
voeg daarbij de ui en de knoflook (als het vlees bijna gaar is)
schep wat om en als de ui ietsje zacht begint te worden voeg je kerrie, kurkuma, zout en peper en 2 eetlepel water toe
proef af en toe en kijk of de smaak je bevalt 😉 (extra zout? extra peper? Ik hou van flink veel kerrie smaak, taste for yourself! Laat je nooit verrassen bij een eerste uit de oven hap… weet wat je lekker vindt of experimenteer… er gaat niet zo veel fout met kruiden. En gooi je er toch te veel van t één of ander in; roer je er gewoon een extra scheut room er door heen. :-))
Haal de pan van het vuur en voeg  de rijstemelk (of cremefraiche) en de 2 eieren toe, plus de boontjes en de in kleine stukjes gesneden appels. Hussel het goed door elkaar en giet het mengsel in een ovenschaal en zet het 30 minuutjes in de voorverwarmde oven. Ik deed een paar rozijntjes on top, maar dit kun je het beste doen na een kwartiertje òf de bovenkant even afdekken met een bakpapiertje (na 15 minuten ofzo).

Terwijl je keuken (je huis!) heerlijk begint te ruiken, kook je de quinoa met rozijnen in water volgens pakjes’ beschrijving. Serveer de bobotie (zònder laurierblaadjes!) met de quinoa (of wilde rijst?) en op zn Afrikaans… lekker met zn allen, gezellig een hap, een klets, een hap en dat :-).
20140404-200748.jpg20140404-200754.jpg

 

Smaaklike ete! ^^

Advertenties

2 comments

  1. He Anneloes..deze week deze Bobotie op ons menu. Vraagje, waar voeg je de laurierblaadjes toe? En hoe lang/heet gaat de Bobotie in de oven? Thanks alvast!

    1. Ha Heleen! Wat leuk! Ik heb het ongeveer 30 minuten in een oven van +-175 graden gezet :-). De laurierblaadjes voeg je toe samen met kerrie kurkuma enz! :-). Dus al voordat je t in de oven zet, gewoon mee laten garen :). Je kunt ook laurierblad poeder gebruiken trouwens. Ook tegelijk met de kurkuma kerrie enz, maar dan hoef je daarna niet te vissen ;-). Ik zou dan zelf wel minsten 1 flinke theelepel doen (vindt t poeder altijd minder sterk of diep van smaak als de blaadjes). Laat me weten wat je er van vond! :). Eetsmakelijk!! xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s