Appeltje voor de dorst? Voor het kwik zul je bedoelen! MCC; BAANBREKEND!

Ja, dames en heren. Eerder zag u al een blog waarin ik informatie deel (niet zelf bedacht of onderzocht hoor!) waardoor de toekomst van de voedingsindustrie compleet zou veranderen. Waarmee uw kijk op gezonde voeding zou veranderen.
Uw. U. Je. Jij. Jouw. Waarom ik dames en heren hanteer? Probeer ik extra aandacht te trekken? Iedereen er met de koppies bij? Wellicht kan Wout Sorgdrager (inderdaad, mijn oom) daar iets over uitleggen (ikgokvanwel). Maar ik denk zelf dat het komt omdat ik gewoon rete enthousiast ben (u, uw en rete enthousiast.. dat kan dan eigenlijk weer niet samen he?) (I know). Met schrijverswil moet ik me wellicht toch iets anders uitdrukken.

Enfin.

Grensverleggend.

Het kan zijn dat je de blog wat betreft de metals retention factor gemist hebt. Het was ook een lap tekst. Desalniettemin behoorlijk interessant en het lezen waard. Heel in het kort

– onze voedingsmiddelen zijn (door manier van leven, vraag naar en produceren van voeding) bevuild met giftige stoffen zoals zware metalen
– deze zware metalen zijn een bedreiging voor onze gezondheid
– er bestaan afspraken over de toegestane concentratie van dergelijke stoffen per voedingsmiddel
– de hoeveelheid van een giftige stof per voedingsmiddel wordt als maat gebruikt om te meten of een voedingsmiddel veilig is
– deze afspraken zijn gebaseerd op het idee dat alle aanwezige giftige stoffen in een voedingsmiddel uit een voedingsmiddel worden opgenomen wanneer je dit eet
– deze aanname = FOUT.

Mike Adams (health ranger van NaturalNews.com) kan door onderzoek aantonen dat;  niet 100% van die giftige stoffen uit ons voedsel wordt losgelaten bij consumptie.En dat is afhankelijk van waar de giftige stof in zit. Welk product.
Wanneer we bevuilde voedingsstoffen eten, wordt dus niet altijd 100% van deze giftige stoffen in ons lichaam opgenomen. Adams bracht de Metals Retention Factor variërend van 0 tot 1. Een MRF van 1 = 100% van de stoffen wordt vastgehouden (in/door het voedingsmiddel) en tijdens de vertering absorbeer je dus NIETS van deze stoffen. Een MRF van 0 geeft aan dat ALLE giftige stoffen uit dat product tijdens vertering door je lichaam worden opgenomen. Hoe hoger de MRF hoe beter. Elk voedingsmiddel (of supplement) heeft een eigen MRF.

Met deze informatie kun je andere keuzes maken wanneer je gezond wilt eten (en de hoeveelheid giftige metalen zo klein mogelijk wilt houden). Blenden in plaats van juicen bijvoorbeeld. Of een appel in plaats van het sap. (Nogmaals; het hoe en waarom vind je hier.)

Naast de MRF komt Mike Adams (het NaturalNews lab) nu met de Metals Capturing Capacity (MCC).  Sommige voedingsmiddelen zijn een soort magneten voor giftige stoffen. De MCC is dan ook een maat die aangeeft in hoeverre een voedingsproduct een bepaalde hoeveelheid giftige stof vast grijpt. Het gaat hier niet als bij de MRF om hoeveel van deze giftige stoffen in het voedingsmiddel zelf door het voedingsmiddel wordt vastgehouden, maar om hoeveel microgram van een giftig metaal wordt aangetrokken/vastgepakt door één gram van dat voedingsmiddel. Dit giftige metaal zit dus al in je lichaam, het voedingsmiddel werkt als een magneetje dat de rommel opruimt.

Sommige voedingsproducten blijken de concentratie van giftige metalen dus dramatisch te reduceren; na vertering van deze voedingsmiddelen is er een veel lagere concentratie van een bepaalde giftige stof in je lichaam, dan voor vertering van dat voedingsmiddel. Minder giftige stoffen in je lijf! Door het eten van bepaalde producten.

Vanuit verschillende industrieën weten we dat kwik zich aan goud bindt. Bijvoorbeeld vanuit de goudwinning; in de goudvelden wordt kwik toegevoegd aan de blubber. Dit kwik bindt zich dan aan het goud, zodat het goud kan worden opgegraven. Ter plekke wordt het kwik wat er aan vast gebonden zit, weggebrand. Met extreem ongezonde kwikdampen tot gevolg…
Maare! Kwik bindt zich dus aan goud. Nou zouden we goud kunnen eten om het gehalte kwik in ons lichaam te verlagen… das alleen een beetje een duur grapje.

Nu heeft Mike Adams en zijn team ontdekt dat niet alleen goud kwik bindt, maar dat ook barleygrass, wheatgrass, alfalfa grass en fruit pectinen dat doen! Pectine is een onderdeel van de celwanden van planten en vruchten (appels, pruimen en sinaasappels bevatten veel pectine, aardbeien en kersen weinig). Pectine is een vezel (maar ook een additief dat onder E440a  als verdikkingsmiddel wordt gebruikt!) (die bedoelt Mike dus niet) (duh). Vezels binden dus aan kwik. HURRAY FOR BLENDEN!

Er zijn mensen die hun zorgen uitspraken over mijn forel lunch, omdat forel bekend staat als erg bevuilde vis. Nu weet ik (en u) dus ; eet van te voren een appel en de appelpectine bindt het kwik! How awesome is science!
Om dezelfde reden zijn de meningen vaak verdeeld over sushi; oooooh zo lekker, maar ja… iets met zo zwaar bevuild die oceaan. Door dit MCC baanbrekende onderzoek hoef je je niet schuldig te voelen tijdens het eten van je favoriete zeewier (met of zonder stokjes); men neme van te voren een barleygrass/wheatgrass shot of smoothie en GEBONDEN WORDT DAT KWIK!

Het NaturalNews team doet in het lab zo veel mogelijk onderzoek naar zo veel mogelijk voedingsproducten. Zij willen een lijst opstellen met welk voedingsmiddel wat bindt. In percentages uitgedrukt hoeveel giftige stof het vastgrijpt.  Op deze manier kunnen we onszelf dus beschermen tegen al die giftige stoffen die onze manier van leven met zich mee brengt.

Mike Adams denkt nog veel verder. Zijn ultimate goal is het ontdekken van een voedingsproduct of supplement, dat het gevaarlijke cesium 137 bindt. Cesium 137 is een radioactieve isotoop dat ontstaat bij kernsplijting van bijvoorbeeld uranium. Het heeft een halveringstijd van 30,2 jaar. Dit is onder andere vrijgekomen bij de kernramp van Fukushima en tijdens de kernramp van Tsjernobyl. We weten allemaal wat voor een impact een dergelijke radioactieve wolk verspreid over de wereld had en heeft.

Nu. Te midden van alle nucleaire machten. Alle kerncentrales en de dreigingen van nucleaire wapens.

Hoe belangrijk zou het NU zijn als er iets gevonden werd wat dit cesium 137 uit ons lichaam zou kunnen binden?!

Er bestaat zoiets. Prussian blue. Een chemische inhalatie die inderdaad zorgt voor een reductie (van 70%) van cesium 137. Maar; dit is een drug. Een chemisch iets wat je op voorschrift van een arts moet krijgen (KOPEN! DUUR! en lang niet voor iedereen beschikbaar).

Hoeveel levens zullen er mogelijk kunnen worden gered als het Mike en zijn team lukt iets natuurlijks (iets grasgenerally recognized as safe) te vinden, te ontwikkelen en te testen wat cesium 137 in ons verteringskanaal vastgrijpt?

Ik vind het nog al wat.

Zelfs mijn aller intelligentste cel begrijpt dit soort dingen niet helemaal. Ik vind het wonderbaarlijk dat zulke dingen uitgevonden en onderzocht kunnen worden en dat dat kan. Maar in hoeverre ik het al dan niet begrijp of waarin ik geloof dat het mogelijk is, zegt het me dit;

Naast alle ellende, gekke mensen, zieke gedachten en wrede machten, bestaan er ook dit soort mensen. Bestaan er straks misschien ook dit soort dingen. De wereld is zo slecht nog niet. 

Bovendien komt er gedurende dat enorme onderzoek ook naar voren wat ons nog meer kan beschermen tegen kwik, of tegen lood, arseen, aluminium, etc….  Dat lijkt al bijna niet zo baanbrekend meer :-).

 

 

Ohja, bijna vergeten. Kijk het filmpje waarin Mike Adams alles zelf uitlegt hier.

 

 

Advertenties

2 comments

  1. Ohhhh dat zou toch geweldig zijn Zonneloesje……en..ja de wereld is best errug fijn…tel je zegeningen en koester dat….en dat de jij….knufffffffffff

    1. 🙂 Soms lijkt de wereld boos en zwart en volwassenen zo kinderlijk gemeen. Maar. Perspectief. Biedt de wereld andere kanten. Zoals deze :-). En de jouwe. Yes Nan, zoveel kleine dingetjes te tellen, zoveel kleine (en grote) dingen te omarmen… Knuffel!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s