Gronden #3 en #4

Oh wat is dat wereldwijde web toch handig. Men zoekt en men vindt. Soms kun je twijfelen aan bronnen of wetenschappelijk bewijs. Maar je kunt ook gewoon dingen aannemen.

In het geval van gronden, waarvan bekènd is dat hoe en wat (nog) onbekend is, surf ik gewoon alle pagina’s af. Neem niet zooomaar aan, maar probeer die boel.
Zo kwam ik vandaag bij DIEP magazine, een voor mij totaal onbekend iets (wat is er veel onbekends! wat is er veel leuks!) en na wat scroll en scan werk ben ik best enthousiast! Leuk! Maar ik kwam daar natuurlijk terecht om dat zij (zij? denk ik) het nut van gronden aan ons uitleggen. Weer wordt vertelt dat bij goede gronding sprake is van balans.

“De verbinding met de grond onder je voeten is een kanaal om overtollige energie af te voeren en helende energie op te nemen. Je komt steviger op de grond te staan. Je voelt je veiliger, raakt minder snel van je stuk en je bent meer ontspannen. Ook is er ruimte voor persoonlijke groei.”

Terwijl ik zachtjes mijn nek masseer,  me irriteer aan toch wat oneffenheden op mn huid (ohjaaa, die blog komt ook echt!) grinnik ik wat. Hm, niet verkeerd wat extra afvalstofjes te lozen. Dus give it a try!

De simpele grondingsoefening die hier wordt aangebracht is het om de beurt met beide voeten op de grond stampen. Hiermee open je de kleine chakra’s die zich daar bevinden en bevorder je het contact met de aarde. Probeer het ’s ochtends eens meteen na het opstaan. Of spring op en neer als een klein kind. Als je naar beneden komt, buig dan je knieën en voel dat je als het ware in de aarde wegzakt. Ook kun je jezelf een voetenmassage (laten) geven.

OKE! lets jump up and down! (move it all around) Lekker buigen en strekken en die voetjes daarna met liefde kort masseren.
Ondertussen check ik de kleur van mn koord en of deze nog goed verankerd zit. Hoe suf het moge klinken, het voelt best goed om een paar keer per dag een paar seconden even helemaal te voelen hoe je voelt (want dat gebeurt er namelijk bij mij). Mn lampjes branden, mn kabel zit vast, ik straal lichtpaars (sorry blauw) en mn ochtendgymnastiek is uitgebreid.

Lets have a good day! 🙂 

En morgen probeer ik de 5 yoga houdingen om te gronden van DIEP magazine. Zaterdag is -ik doe lekker lui precies waar ik zin in heb en wanneer- dag, dus ik heb voldoende tijd om naast mn zonnegroet ook nog wat andere assana’s te doen. De laatste tijd l o o p ik zaterdags vaak een stukje naar de stad.. lekker door de aarde wroeten denk ik! 😉 (maar wel met schoentjes aan!) (br!)

 

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s